Op woensdagen ben ik vrij, dus even wat minder hectisch! We begonnen de dag met een roerei met zalm en dille. Ik vond het zelf erg lekker; mijn dochter was minder enthousiast over de zalm. Mijn ervaring tot dusver is dat de eieren-ontbijten eigenlijk heel snel te maken zijn en dus best goed in de drukke ochtendspits passen.
Vandaag kreeg ik een vriendin op de koffie en dus kwamen de baksels van maandag erg goed van pas!
Woensdagmiddag, dus we hoeven lekker niet te haasten om op tijd weer op school te zijn. Tijd om gewoon een lekkere soep klaar te maken. Preisoep met garnaaltjes: dochterlief en ik vonden het erg geslaagd. Zoonlief vond de soep wat minder, maar de garnaaltjes vlogen erin!
Op internet vond ik een recept dat ik graag eens wilde uitproberen: bloemkoolrijst. Was even uitproberen - stukjes bloemkool vlogen eerst in het rond - maar lukte prima om de bloemkool heel fijn te krijgen. Ik had een grote bloemkool, dus heb slechts 2/3 gebruikt voor de avondmaaltijd. We aten er Griekse kofta bij. We vonden het allemaal erg lekker. De bloemkoolrijst smaakte erg goed. Mijn dochter merkte terecht op dat het erg op couscous leek. Die bloemkoolcouscous gaan we zeker vaker maken ter vervanging van rijst.
's Avonds bedachten we ons te laat dat we nog alle voorbereidingen voor donderdag moesten treffen. Is toch echt wat minder fijn om nog een heel ontbijt + lunch voor te bereiden als je eigenlijk naar bed wilt..... Afijn, toch maar gedaan, want op donderdag werken we allebei en gaan de kinderen naar de overblijf.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten