Om onze uitdaging enigzins haalbaar te maken, hebben we het een en ander voorbereid. Zo zijn we een week voor de start een aantal benodigde basisingredienten gaan kopen bij een biologische supermarkt. Ons boodschappenlijstje bevatte de volgende zaken:
Kokosolie, kokosmelk, kokoscreme, pompoenpitolie, notenolie, amandelmeel, kastanjemeel, boekweitmeel, kastanjecrackers, boekweitcrackers, zonnebloempitten, pompoenpitten, bosbessen oersap en wijnsteenzuurbakpoeder. Ook bij de AH hebben we nog van alles ingeslagen: veel verschillende noten en gedroogd fruit (dadels, abrikozen, cranberries, rozijnen, vijgen etc.). En we hadden ook van alles in huis: veel verschillende kruiden, olijfolie etc.
In de week hiervoor heb ik tevens al verschillende recepten op internet gevonden en het kookboek "Oergondisch genieten" voor een behoorlijk deel gelezen. Vrijdag 30 augustus heb ik een weekplan gemaakt. Wat ging er heel de week gegeten worden? Ontbijt, lunch en diner. Uiteraard rekening houdend met onze werk, overblijf op school, clubjes van de kinderen, etc. Voor het ontbijt en de lunch van de eerste dag heb ik recepten bedacht met datgene wat we al in huis hadden. Zaterdagmiddag zouden we voor een hele week de benodigde boodschappen halen. Zie hier ons plan (je zult later ontdekken dat we ons er niet altijd aan houden - lang leve de flexibiliteit! - maar een plan is in dit geval wel heel fijn!):
Hoewel we ons zo goed mogelijk aan alle oervoeding-principes proberen te houden, zijn er wel wat uitzonderingen. Het moet allereerst wel leuk blijven :-) en bovendien ook haalbaar zijn. We eten gewoon rijpe groenten uit de nachtschadefamilie (paprika, tomaat, aubergine etc.) en een bouillionblokje in plaats van zelf bouillion maken (wanneer dat nu weer inplannen?) moet ook kunnen. We gaan voor realisme!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten