Bleek toch opeens de geraspte kokos bijna op... Gelukkig had ik nog wat cacao-kokos van zondag over; dat moest vast geen probleem vormen. We maakten het ons gemakelijk met kant-en-klare hazelnootstukjes (in Duitsland gekocht). De bakplaat werd ingesmeerd met kokosolie ipv boter (werkt prima!).
Toen de koekjes klaar waren en afgekoeld hebben we ze gelijk geproefd. Ook dit was toch wel even wennen; gewoon veel minder zoet dan je gewend bent (we hadden niet zo heel veel honing gebruikt). Verder waren ze zeker lekker!
Toen de koekjes in de oven stonden, zijn we bonbons gaan maken. Bramen in de tuin geplukt en aan de slag!
Nog best een lastig klusje om het bramenmengels precies in het midden te krijgen. Er moet natuurlijk nog een beetje chocolade naast passen, anders gaan ze lekken. Ook de chocolaadjes werden geproefd: Verrukkelijk! Jammer alleen dat het best wel wat werk is voor 8 stuks...
Ook maakten we nog dadel-notenballetjes (een foto van het resultaat volgt op woensdag). De kinderen vinden ze erg lekker! Het malen/hakken van de dadels was echter nog niet zo eenvoudig. Bovenstaande recepten kwamen overigens alledrie uit "Oergondisch genieten".
s Avonds laat heeft manlief nog even een recept van Jamie Oliver dat we ooit in Italie eens gemaakt hadden opgezocht en deze chocolade-notenflikken (met een pepertje!) gemaakt. Jeetje wat zijn die lekker!
Natuurlijk zit er in hele pure chocolade - waar we mee hebben gewerkt - nog steeds wat suiker. (We hebben wel koemelkvrije chocolade gezocht.) Maar een beetje snoepen moet kunnen en maakt het extra leuk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten