Het ontbijt waar de kinderen al heel de week naar uitkijken: flensjes! Om precies te zijn: boekweitflensjes met fruit en kaneel. Gelukkig (?!) is de kleine heel vroeg wakker, dus genoeg tijd om het allemaal klaar te maken. Wat restanten fruit (banaan en nectarine) en beslag van boekweitmeel. Ik ben ontzettend benieuwd. Het smaakt mij en mijn dochter erg goed. Zoonlief vindt "die gele pannenkoeken toch lekkerder." De combinatie met het zoete fruit vind ik een goed alternatief voor suiker of stroop. Volgende week gaan we ze eens testen met hartig beleg als een soort wrap.
Dochterlief eet vandaag (met veel plezier!) een restje van het ontbijt van gisteren op als lunch. Manlief graait wat fruit en een paprika bij elkaar en ik maak nog even snel een wat-hebben-we-nog-in-huis-salde voor op mijn werk: paprika, komkommer, rode ui en tonijn. De dressing (olijfolie met citroensap) gaat apart mee. Salade smaakt me prima!
Op weg naar huis op het station kom ik erachter dat de lunch wel erg lang geleden is en dat al dat eten om mij heen (sandwiches, pasta, patat, etc.) mij toch wel erg hongerig maakt. Ik besluit dat ik toch wat moet eten, want de reis naar huis duurt nog meer dan een uur, maar wat? Het wordt: een halve rookworst van de Hema. Zal wel niet helemaal oervoeding zijn ;-), maar komt wel in de buurt toch?
De planning van het avondeten passen we aan. De kinderen eten restjes van de Griekse kofta en bloemkoolrijst van woensdag. Wij eten een restje van de viscurry aangevuld met wat vis en groente die manlief op de markt gehaald had. We maken er een simpele tapas maaltijd van.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten